Otetaan yksi läski, urheiluliike ja kuntosali:

Läski on niin iso, että tälle olisi ehdottoman tärkeää kuntoilla, jolloin tämän käsketään mennä kuntosalille. Mutta voi. Kuntosalille täytyy ostaa liikuntavaatteet! Läski kävelee urheiluliikkeeseen selaamaan laajaa valikoimaa ja etsimään itselleen hauskan paidan ja housut joiden kanssa olisi helppo ja mukava hikoilla. Mutta läski on liian läski urheiluvaatteisiin ja joutuu menemään kuntosalille jossain muissa vaatteissa.
Voi läskiä, kuka olisi arvannut, että urheiluvaatteitakin tehdään vain hieman normaalia suuremmille ihmisille.

Tarinan nostama kysymys on mitä absurdein ikinä. Kuinka sekopäistä onkaan, että ihmisen pitää laihduttaa voidakseen ostaa urheiluvaatteita? Minun on laskettava joko kokoani kahdella koolla tai etsittävä erikseen lihavien ihmisten urheiluliike jos haluan itselleni sopivan paidan. Naurettavaa pelleilyä. Välillä vaikuttaa siltä, ettei lihavia ihmisiä edes kaivata kuntosaleille, siellähän on kapeat käytävätkin, ovat vaan tukkeena - rasvapallot.

Yritin itselleni etsiä Casallin puolipitkähihaista RapidDry-mikäliepaitaa, jota ystäväni suositteli. Ison rintamuksen ja käsivarsien paksuuden vuoksi tarvitsen ainakin koon 48 paidan, mutta ehdottomasti suurin minkä löysin, oli kokoa 44. Ja puolipitkähihaisiahan ei ollut kuin sitä yhtä sorttia. Kävin samaa mallia etsimässä vielä kahdesta muustakin liikkeestä mutta ei löytynyt ja jos löytyi, liian pienessä koossa. Olisihan minulla ollut mahdollisuus ostaa muita paitoja, mutta niissäkin oli pääasiassa liian pieniä kokoja ja sitten kun löysin minulle sopivia tavallisen T-paidan näköisiä RapidDry-mikäliepaitoja, ne muistuttivat enemmän hihatonta säkkiä ja olivat ainakin 20 euroa kalliimpia kuin aiemmin miettimäni paita. Helpostihan sellaisen ostaisi ja melkeinpä kestäisi myös sen että käsivarret pääsevät vapaasti löllymään, mutta en minä rupea maksamaan jostain suunnitelma Ö:stä täyttä hintaa ja korkeaa sellaista. Pah! Pitäköön paitansa, minä puen päälleni ne hauskat Threadless-paidat missä saippua sanoo "Rub me on your butt" ja olen oma itseni. Pitäkööt tunkkinsa.

 

P.S. Tänään kotiin tullessa löytyi postin seasta kortti Elixia-kuntokeskukselta (kursivoitu teksti on valmiiksi painettua ja tavallinen symbolisoi käsinkirjoitettua)

Hei ELIXIAsta!

Tervetuloa jäseneksi,
nähdään liikkumassa,
ELIXIAssa totta kai!

terveisin,     Make, Pate +
muu Elixian väki!

PS. Vauhdikasta
syksyn jatkoa! :)

 

(nimet on muutettu)
Ajattelin että laitan huomenna pojille kortin sinne Elixiaan. "Kiitos kortista, nähdään perjantaina."

Jos miehillä on huumorintajua, nämä varmasti arvostavat elettäni.