10/100:  Yläkropan lihastreeni n. 50min

Voin sanoa että väsyttää, joten saatan olla vähäsanainen. Yläkroppaa siis, käsillä pakertamista. Koska käsivarteni ovat noin 42cm ympärysmitaltaan paksut löllykät, olen tottunut ottamaan niillä tukea kehosta ja rinnoista. Kädet siis eivät koskaan joudu töihin ja aina kun joudun kannattelemaan mitä vain, alan tuntea kuinka käsissä hiljalleen tuntemus kasvaa. Melko säälittävää sikäli - toisaalta tuollaiset rasva-allit painavat varmasti yhteensä kilon tai enemmän joten ei siis ihme, etten jaksa omaa kättäni kannatella.

Voin myös todeta että oli jollain tasolla hieman nöyryyttävää (ja taas samalla kunnon annos herättävää realiteettia) kun treenin loppuvaiheessa en saanut käsiä nostettua painojen kera. Minun piti laittaa kädet nyrkkiin ja nostaa ne ilmaan, se onnistui hyvin vaihtelevalla menestyksellä ja tunsin oloni erittäin surkeaksi ihmisolennoksi. Toisaalta olin siihen mennessä pumpannut käsilihaksia jo reippaan puoli tuntia ja nollalihaksilla se alkaa vähintäänkin tuntumaan raskaalta, mutta huh! Mahtoi muilla salilaisilla olla hauskaa.

Tosin vielä voin piiloutua läskini taakse - sillä missä on ikävää että kohtaan ennakkoluuloja ulkonäköni vuoksi, voin myös samalla kokea sen edukseni samalla tavalla kuin viisas esittää hieman tyhmempää. Minulla on kyky yllättää ja tässä tapauksessa voin lunastaa "voi se on vain paksu tyttö joka ei jaksa, ei sitä saa haukkua, tosi reippaasti yrittää"-kortin. Uskon että se vasta nöyryyttävää olisikin, jos olisin laiha tikku enkä jaksaisi nostaa käsiäni ilmaan - siinä vaiheessa on täysin alaston kaikista selityksistä ja tilanne on likimain sama kuin huutaisin kaikille että "moro, olen helvetin laiska ja mulla on tosi paska kunto". Se vasta olisikin noloa, paljastua sillä tavalla, joten onneksi on vielä nuo michelinrenkaat joiden taakse voin piiloutua kakan yläkropankuntoni kanssa.

Kotiläksyksi sain neuvon että minun pitäisi kävellä paljon, varsinkin näin treenin alussa ja etenkin näin syksyllä tulisi käyttää hyväksi hyötyliikuntaa. Kävely vilkastuttaisi aineenvaihduntaa ja proteiinirikas ruokavalioni pääsisi oikeuksiinsa, talvella voi sitten taas talsia sisätiloissa ja ajella bussilla ympäriinsä. Lisäksi minun pitäisi oppia juomaan vettä enemmän - muistan juoda päivän aikana liian vähän nestettä. Pitäisi olla aina pullo käsivarressa kiinni. Tuo kävely onnistuisi niin, että voin jäädä junasta yhden pysäkin aiemmin ja kävellä ne pari kolme kilometriä kotiin, se kuulostaa ihan kivalta. Sen lisäksi voin vielä mennä ennen junalla matkustamista kävelemään salille jos haluan, kaikki on itsestä kiinni. Pitää vaan muistaa toteuttaakin näitä suunnitelmia eikä vaan laatia listoja siitä mikä näyttäisi kivalta. Vesipulloon pitää ainakin panostaa.

Niinja, sitten tehtiin Tanita-mittauskin, mitä näin ohimennen suosittelen ihan kaikille!
(Kyseessä on kehon koostumusmittari, joka mittaa siis erikseen lihasten, luiden ja rasvan painon sekä kertoo paljon mielenkiintoista ja ehkä vähän shokeeraavaakin tietoa omasta kehosta. Yleisesti mittauksia järjestää ainakin kuntokeskukset ja kannattaa kysellä josko mittauksen voisi ostaa jostakin, kolme minuuttia vaa-alla ja olet roppakaupalla viisaampi.)

Paino ei ollut muuttunut mihinkään. Olin ehkä 10% yllättynyt ja siitä murto-osan verran pettynyt mutta sen jälkeen vaan ärsytti se, että on hyvin hankala saada muut ymmärtämään ettei se harmita. Laihtuminen on niin kaukana prioriteeteissa tämän projektin suhteen, että ei sitä pidä tuollaisia miettiä. Ainoa millä on väliä, on oma fiilis ja minulla se on parempi kuin pitkään aikaan. Syön päivän mittaan tuplaten, ehkä jopa triplaten enemmän kuin normaalisti, syön suunnilleen samaan aikaan joka päivä ja syön tasapainoisia aterioita enkä ole koskaan nälkäinen. ..paitsi nyt, kun iltapalan aika koittaa. Syön melko yksitoikkoisesti pääosin rahkaa ja raejuustoa, mutta se sopii minulle koska en jaksa nähdä ylettömästi vaivaa ruokani eteen. Minulle ei ole erityisen tärkeää se miltä ruoka näyttää, tuntuu ja maistuu, minä syön kun on nälkä ja siihen nälkään sopivaa ruokaa; kun kyllästyn, vaihdan muihin makuihin. Rahka on kyllä ollut niin loistava lisä, sen saa syötyä koneen ääressä huomaamattomasti ja mukaan lisäämäni hedelmät tekevät siitä herkkua. Kaiken lisäksi pääsen tekemään kahden päivän rahkat kerralla ja saan käyttää nuolijaa, mikä on aina tosi hauskaa. Aamulla sitten vaan törppö mukaan ja menoksi. Niin helppoa ja halpaa

Tänään ostin ruokaa noin viideksi päiväksi ja se maksoi suunnilleen 20 euroa. Toivottavasti ne säästetyt pennit alkavat näkyä pikapuoliin tilillä.

Ja... Ehkä ne alkavat näkyä vatsaläskissäkin.
Ja käsiläskissä.
Ja reisiläskissä.
Ja siinä peffaläskissä mikä ulottuu selkään ja yhtyy selässä vatsaläskimakkaraan.