6/100: Kuntosali lihastreeni 50min. Syke: satamiljoona.

Tänään oli ensimmäinen virallinen "pistetään sut hikoilemaan" ja "tehdään lihastreeniä" Personal trainer -päivä. Aika oli 16:30 kun yhteisöllisesti mattoja vaihtaneen työporukan pöytiä nostelemaan unohtunut minä heräsin juoksemaan paikalle 16:15. (Onko tuon omituisempaa lausetta nähty edes?)

Siis töissä vaihtoivat mattoja pöytien alle, täällä on aika kylmät lattiat niin matot ovat tervetulleita vaikka niiden laittaminen kasvattaakin otsaan sieniä tai kukkasia tai sarvia. Nostelin pöytiä vielä iloisesti hieman kello neljän jälkeen ja hoksasin lähteä vasta kun oli vartti aikaa kävellä paikalle, vaihtaa vaatteet ja sitärataa. No, eikun hölkäten, onneksi sali on lähellä ja alamäessä niin matka sujui joutuisasti, jostakin syystä päädyin kaikille selittämään miten olin juossut paikalle pelätessäni myöhästymistä. Näinhän se oli, että ajoissa oltiin, kumma kyllä. Tänään olen ollut krooninen myöhästelijä, joten sitä voinee nimittää ihmeeksi.

Alettiin kepeällä käveleskelyllä. Pistin heti kunnianhimoisesti vauhtia koneeseen ja kävellä lompsuttelin. Hengästyneenä puhuminen ei ole koskaan ollut helppoa joten huohotin jotain höpötyksenkaltaista mölinää meidän keskustellessamme yleisistä asioista niinkuin esimerkiksi hammaslääkärissä saattaa jutella. Kävely lämmitti jo vähän lämmennyttä kroppaa ja siirryimme tekemään vatsalihaksia (selälleen maahan, jalkojen alle kuntopallo ja siitä nostaa rutistuksia niin monta kuin saa), lisäksi kyykkyjä (keppi niskan taakse ja siitä selkä sekä ryhti suorana alas, ylös), samaa kyykkyä kahvakuulalla ja vatsoja ja kyykkyjä ja painoja ja vatsoja ja painoja ja kyykkyjä.. Seuraavaksi mentiin tekemään käsivoimin kaikenlaisia vetoja ja nostoja ja kyllä lihakset huusivat kun pääsin kävelemään taas matolle. 

Nyt kun miettii, ei se kamalan rankka treeni ollut.
Mutta kyllä se vaikuttaa kun tekee huolellisesti, pitkästi ja laistamatta kaikki liikkeet, sillä kun ehdin suihkuun ja laitoin hiuksiin pesuaineet odottamaan sitä, että saan saippuoitua itseni, lätkäisin sen enempää miettimättä myös saippuat hiuksiini. Onpahan ainakin puhtaat. Lisäksi se tuntui raskaalta kun pesi hiuksiaan, ei jaksanut käsiään nostaa, raukka.

Toistaiseksi en ole kokenut muuta kuin yllättävää voimattomuutta kun kävelen tai nousen seisomaan. Reidet lienevät pienessä shokissa ja leikkivät nukkuvaa. Minun oli silti palattava töihin ja mentävä sen jälkeen laulutreeneihin, jotka loppuvat vasta kello 21 tänä iltana. Sitten iltakymmeneltä kun pääsee kotiin, on ohjelmassa raejuustoa, banaani ja venyttelyä, venyttelyä, venyttelyä.

PT muuten kehui mun liikkuvuuttani. Olen ilmeisesti melko hyvässä kunnossa näin huonokuntoiseksi ja kun ojennan käteni kohti lattiaa, ne menevät jo miltei kämmenen reunaan asti. Siinä on muuten yksi hyvä mittari, nostelee asioita suorilta jaloilta ja sitoo kenkänsä jalat suorana, sitten aina toisinaan katsoo kuinka hyvin venyy.. Siinä näkyy nopeasti tuloksia ja mikäs sen hauskempaa. Mies oli myös jossain määrin yllättynyt että ruokavalio on pitänyt yksnolla ja mitään sellaisia laiskan ja läskin ihmisen oireita ei ole näkyvissä. Ehkä minä olen siitä erityislaatuinen tyyppi, että en jaksa vehdata asioiden kanssa.

Kun tehdään, niin tehdään kunnolla.

P.S. Rikoin blogin ulkonäön kun yritin tuunata rumina näkyviä kommentteja, joten tämä korvaava on nyt toistaiseksi käytössä. Ei tämäkään mikään kaunein ole mutta saa nyt kelvata.