Nyt se on todistettu, olen tullut hulluksi. Tai sitten maailma on tullut hulluksi.

4/100 Motivus Aamu, 50min.

Heräsin tänään varttia vaille kuusi, hajoilin hetken ja pistin Hetki-puuropussin veteen. Pukeuduin, ahmin puuron kitaani ja lähdin jumppavermeet mukana Motivuksen aamujumppaan. En tiennyt mitä odottaa kun saliin astuin, mutta siellä oli jo ihmiset mattojensa päällä, sanatta seisomassa.

Jumppatuokio oli pääasiassa pyörittelyä ja venyttelyä, sellaista lihasten herättelyä ja lämmitystä. Musiikki oli rauhallista mutta silti ei unettavaa ja jumpan vetäjä muistutti jotain joogan ja Sillä silmällä -amerikkalaismiehen (sen blondin) välistä. Vaikka olinkin paksukainen ja selkeästi paksuin siitä joukosta, oli jotenkin piristävää kun joukossa oli myös miehiä ja kaikenlaista harrastajaa. Miehet ovat yleensä kokemukseni mukaan hieman pihalla näistä naisellisen pyöreistä aerobic-liikkeistä, jolloin minäkin sovin hyvin joukkoon. Jossain salissa joka on pelkästään naisille ei ole välttämättä ollut niin kotoisa ja hyväksytty olo. Mutta joka tapauksessa suuri käsi niille miehille jotka mukaan tulevat. Hienoa! Vaatii rohkeutta astua saliin täynnä naisia ilman jonkinlaista suojavarustusta tai valmiiksi katsottua takaovea.

Menen kyllä joskus uudestaan, ehkä jo ensi tiistaina. ..vaikka vatsani olikin tiellä kun piti nojata ojennettuihin jalkoihin istuma-asennosta. On hankala venyä kun edessä on 20 vuotta huonoja elintapoja.

Mutta näillähän se lähtee. Jumppauksilla.

P.S. Aamujumpan jälkeen kotona mukaan pakatut, valmiiksi halkaistut luumut ovat kyllä herkkua. Makunystyrät oikein huutavat ilosta.